Nieuws
Header Groen-70

Nieuws

180331_Nufarm_spannendboek
28-02-2018

Klaver en de KringloopWijzer

Klaver neemt in grasland een bijzondere positie in. Als enige niet-gras, wordt klaver vaak gezien als een waardevolle aanvulling. Klavers zijn smakelijk voor het vee en hebben een goede voederwaarde. Daarnaast heeft klaver een heel bijzondere eigenschap.

Paardenbloem
28-02-2018

Onkruidgroei in het voorjaar

Je dacht de onkruiden onder controle te hebben. En dan wordt het voorjaar en steken onkruiden boven het gras uit. Je ziet de gele kleuren van boterbloem en paardenbloem en het wit van muur en herderstas heersen over het gras. Wat je dan vaak nog niet ziet, zijn diverse onkruiden die zich mogelijk nog in een kiemfase bevinden en pas later volop zichtbaar zijn.

Header_Rene Verhoeven
06-02-2018

Inzaaien of doorzaaien?

Nederland loopt wereldwijd voorop als het gaat om ruwvoer- en melkproductie. Maar René Verhoeven van Barenbrug weet dat het nog veel beter kan. “Dankzij nieuwe mengsels zijn we in staat om de opbrengsten bij graslandvernieuwing te verhogen met wel 25 procent. Daarnaast zien we ook diverse ontwikkelingen die pleiten voor graslandverjonging. Als Barenbrug willen we beide markten bedienen.”

Header_Bert Philipsen
06-02-2018

Graslandmanagement

Goed graslandmanagement wordt steeds belangrijker. Om diverse redenen. Bert Philipsen verbonden aan Wageningen University & Research centre kent de dagelijkse praktijk als geen ander en vertelt er graag over.

cow
10-10-2017

Investeren in groei

Om te kunnen groeien is het nodig om te investeren. Groei komt niet vanzelf. Dat weet ook iedere melkveehouder. Hij besteedt daarom zorg aan zijn vee en aan zijn land. Waar nodig wordt geïnvesteerd om extra groei te behalen. Groei in opbrengst en groei in kwaliteit daar draait het allemaal om.

Blijf op de hoogte

Vraag onze nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte!

REGISTREER